Bring The Noize 2023

Feministički kulturni centar BeFem je dodelio sedamnaest nagrada Bring The Noize za feminisitčku i žensku borbu koja je obeležila proteklu godinu.

Proteklu godinu obeležile su značajne ženske borbe na globalnom i lokalnom nivou, a BeFem ove godine dodeljuje 17 priznanja onima koje su nam pokazale da se jedino zajedno i solidarno možemo izboriti za dostojanstvene radne uslove, kvalitetno obrazovanje, nezavisnost i da je popularna kultura mesto društvene promene“, poručuju iz BeFema.

Među dobitnicima/ama priznanja našao se i ŽUKO sa kampanjom „Koliki je moj deo?“. Predstavnice udruženja, Katarina Ranković i Jelena Ružić, preuzele su priznanje pod nazivom Uzbuna, za radna i ekonomska prava žena, zajedno sa Plata za život i Za dostojanstven rad u kulturi.

Nagrada Bring The Noize dodeljuje se sedmu godinu zaredom feminističkim inicijativama, kolektivima i pojedinkama, koje su tokom prethodne godine pokrenule promene za pravednije društvo.

„Ne dopuštamo da hrabri ženski iskoraci padnu u zaborav, i zato u okviru obeležavanja Međunarodnog dana žena, dodeljivanjem simboličnih priznanja za žensku borbu ohrabrujemo dosadašnje i motivišemo buduće feminističke promene“, kažu iz BeFema.

ŽUKO-u je ogromna čast da se našao među sjajnim organizacijama i aktivistima i aktivistkinjama koji su dizali svoj glas u prethodnoj godini i borili se za prava svih obespravljenih grupa društva!

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *