Izložba u kruševačkom pozorištu

Multimedijalna izložba „Kada je svet stao, one nisu“, koja se sastoji od 60 fotografija i 10 audio priča o 10 žena iz Srbije iz različitih sfera života koje su svojim profesionalnim i ličnim zalaganjem dale nemerljiv doprinos tokom pandemije, predstavljena je 16. juna u kruševačkom pozorištu. Izložbu je otvorila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, a prusutnima su su se obratili i Jelena Sekulić Nedeljković ispred UN Women-a, Savetnica Potpredsednice Vlade Srbije i Predsednice Koordinacionog tela za rodnu  ravnopravnost, Gordana Gavrilović, Enrico Visentin, Programski Menadžer Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji i predstavnica Ženskog udruženja kolubarskog okruga, Jelena Ružić. 

Izložba je simbolično otvorena na dan obeležavanja 650 godina od osnivanja Grada Kruševca, pa je kao deo izložbe održan i panel pod nazivom „Uloga žene kroz istoriju grada Kruševca”. Na panelu su, pored gradonačelnice i predstavnice ŽUKO-a, učestvovale istoričarka Snežana Jugović i Snežana Jakovljević iz Udruženja žena Peščanik iz Kruševca. 

Kako bi odali priznanje i čast ženama, koje su tokom prošle godine u vanrednim uslovima pandemije radile danonoćno za sebe i za druge, Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji, u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Republike Srbije, delegacijom EU u Srbiji i ambasadom Francuske, pripremili su izložbu koja će do kraja 2021. godine biti prikazana u ukupno 15 gradova i opština, a koja se realizuje u okviru projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti” finansiranog iz sredstava Evropske unije. 

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *