Ministar Žigmanov i stalna koordinatorka UN-a u poseti ŽUKO-u

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov posetio je danas povodom Međunarodnog dana žena Žensko udruženje kolubarskog okruga na gazdinstvu Slavice Ivanović u prelepom mioničkom selu Dučiću.

U poseti gazdinstvu Slavice Ivanović bili su danas i Fransoaz Žakob, stalna koordinatorka UN-a u Srbiji, prof. dr Rejhan Kurtović, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, pomoćnica ministra Nina Mitić, načelnik Kolubarskog okruga Miloš Milutinović i predsednik Opštine Mionica Boban Janković i brojni drugi gosti.

U izjavi medijima povodom Međunarodnog dana žena ministar je rekao da postoji još izazova kako bi se unapredio socijalni položaj žena, a povodom rodnog nasilja da se kaznena politika mora pooštriti.
“Sa žalošću konstatujemo i da još uvek postoji rašireno rodno nasilje, koje zna okončati femicidom, tako da pored svega učinjenog, moramo još raditi na kulturi nenasilja, zaštite žrtava i jačanju kaznene politike u ovoj oblasti”, rekao je ministar Žigmanov.

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *