Mladi i rodni stereotipi

O posledicama nepravedne raspodele nasledstva sada znaju i srednjoškolci iz Lajkovca, Ljiga i Mionice.

ŽUKO je u prethodnom periodu najavljivao rad sa mladima srednjoškolskog uzrasta na temi nepravedne raspodele nasledstva jer smo svesni da rodne stereotipe nasleđujemo svi, za razliku od materijalnog nasleđa. Zbog toga smo se obratili srednjim školama sa željom da sa njihovim učenicima prođemo kroz ono šta je njima važno u oblasti rodne ravnopravnosti i zajedno osmislimo nastavak kampanje „Koliki je moj deo?“, i ono što jeste vrlo evidentno da ovi mladi ljudi imaju sjajne ideje kako da se podigne vidljivost do sad u ćošak gurane teme.

„Zašto ne bismo snimili film o životu jedne obične žene koju sputavaju rodni stereotipi?“ predlog je Valentinin, jedne sjajne srednjoškolke iz Ljiga. I zaista, zašto ne bismo? Možda ne baš film ali svakako neki video prilog koji bi se bavio tom temom. I zbog toga se mladi uključuju u našu kampanju, a šta će iz tog uključivanja proizaći pratite na našim nalozima na društvenim mrežama u narednom periodu.

Već u četvrtak nas očekuju radionice sa srednjoškolcima u Osečini, a zatim u nastavku uključujemo srednjoškolce iz Topole, Aranđelovca, Mladenovca i Lazarevca.

U nastavku pogledajte fotografije sa dosadašnjih održanih radionica, a mi koristimo priliku da se zahvalimo:

  • Srednjoj školi „Hiljadu trista kaplara“ iz Ljiga
  • Srednjoj školi „17. Septembar“ iz Lajkovca i
  • Srednjoj školi u Mionici.

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *