Dobrodošli na

ŽUKO platformu!

Obaveštenje

Poštovani/e, 

Želimo da Vas obavestimo da će onlajn pijaca koju je pokrenulo Žensko udruženje Kolubarskog okruga (ŽUKO) kao odgovor na krizu nastalu Kovid 19 na žalost zatvoriti svoja virtuelna vrata. Porudžbine primljene do 15. juna do 20h biće isporučene u sredu 17. juna, te se dalje porudžbine neće primati. 

Onlajn pijaca je nastala u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje žena u poljoprivredi“ uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women Srbija) i finansijsku pomoć Evropske unije, kako bi se pomoglo poljoprivrednicama u kriznoj situaciji izazvane virusom korona. Epidemija Kovid -19, vanredno stanje i set mera za sprečavanje daljeg širenja virusa dovele su poljoprivrednice u izrazito težak položaj o čemu su svakodnevno obaveštavale tim ŽUKO. Tako je osnovana onlajn pijaca na kojoj su poljoprivrednice mogle da prodaju svoje proizvode, dok je ŽUKO bio zadužen za organizaciju prorudžbina i transporta. 

Vest o onlajn pijaci gde poljoprivrednice prodaju direktno svoje proizvode se brzo proširila i prodaja je nadmašila očekivanja poljoprivrednica, ali i samog Udruženja. Narudžbine su se gomilale, a mali tim ŽUKO se fokusirao samo na to i nije bio u mogućnosti da pravovremeno i adekvatno obavlja druge obaveze na projektima koje sprovodi. 

Ideja je bila da poljoprivrednice organizovane u novoosnovano udruženje Poljoprivrednice kolubarskog okruga preuzmu i preuzimanje i dostavu porudžbina, ali na žalost nisu uspele da pronađu adekvatan modalitet da odgovore na veliku potražnju. Pored toga, sa normalizacijom situacije, poljoprivrednice su se vratile i svojim regularnim aktivnostima. 

Samim tim je odlučeno da se onlajn platforma vrati svojoj prvobitnoj nameni, tj. da poveže poljoprivrednice koje se bave proizvodnjom i predstavi njihove sjajne proizvode. Njihovi kontakt telefoni i dalje će biti dostupni na vebsajtu zuko.rs i mi Vas pozivamo da direktno komunicirate sa poljoprivrednicama i dogovorite kupovinu proizvoda, ali i uputite sve zamerke koje eventualno imate. 

Hvala Vam što ste u ovom vrlo izazovnom periodu pružili podršku poljoprivrednicama i obezbedili im prihode. 

Hvala na razumevanju! 

Tim ŽUKO

Narudžbine primljene do ponedeljka do 20 časova, dostavljaju se u sredu, a narudžbine primljene do četvrtka do 20 časova, dostavljaju se u subotu.

Isporuka se vrši sredom i subotom!

Srećni smo što ste u ovim teškim vremenima odabrali Žuko pijacu i time podržali poljoprivrednice Kolubarskog okruga.

Hvala Vam na ukazanom poverenju. 

NAŠA PRIČA

Poljoprivrednice Kolubarskog Okruga

Dobro došli u Kolubarski okrug – mesto susreta istorije, tradicije, duhovnosti, prirode i izobilja zdrave hrane!!!
Poljoprivrednice Kolubarskog okruga vredno poput pčela obrađuju svoja gazdinstva i po receptima svojih baka, sa mnogo ljubavi prerađuju i proizvode zdravu hranu koju će ponuditi u veb-pijaci na ovoj platformi.

U delu Gazdinstva možete videti gde se hrana proizvodi, naše vredne žene predstavile su svoja domaćinstva i ostavile svoje kontakte, uvek možete dobiti dodatne informacije o samom proizvodu. Vaše ukazano poverenje opravdaće kvalitetom.

Ispričaćemo mnogo interesantnih priča Kolubarskog okruga i predstaviti znamenitosti Valjeva, Lajkovca, Uba, Osečine, Mionice i Ljiga koje vredi posetiti, obaveštavaćemo o našem radu u delu Blog.

Naše udruženje POLJOPRIVREDNICE KOLUBARSKOG OKRUGA je mlado (više u delu Ko smo mi). Planiramo da rastemo i razvijamo se uz vašu pomoć. Želimo da se kroz našu jedinstvenu platformu povežemo sa kupcima i korisnicima naših poljoprivrednih proizvoda na obostrano zadovoljstvo. (Članovi)

Uvažavamo sve predloge i sugestije. Pišite nam!!!

U zdravlju da se vidimo!

-------

Udruženje od preko 100 poljoprivrednica

-------

Minimum njih 50 će izlagati svoje proizvode u našoj veb-pijaci

-------

Domaći proizvodi iz 25 sela Kolubarskog okruga

Utisci naših prezadovoljnih kupaca

Pridruži se ženskoj poljoprivrednoj platformi

I pronađi svoje saradnike u poljoprivredi!

Platforma je podržana od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravanost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) kao deo projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravanosti” koji se finansira iz sredstava Evropske unije

Veb-prodavnicu izradio esamurai.net