Podeli svoju priču sa nama

ŽUKO je pre četiri meseca aktivno započeo kampanju „Koliki je moj deo?“ kojom smo želele da podignemo vidljivost velike ekonomske nepravde prema ženama koja se događa u procesu nasleđivanja. Htele smo da zanimljivim dizajnom i porukama zatalasamo društvo i podstaknemo sve nas da razmislimo na koji način ekonomska neravnopravnost utiče na položaj žena u društvu, a ova ekonomska neravnopravnost je uzrokovana prvenstveno rodnim stereotipima prema kojima ste manje važan član zajednice postale čim je babica saopštila „Čestitam, dobili ste ćerku!“. Umesto toga mogla je i da izgovori „Čestitam, dobili ste člana porodice koji će teško ikad u životu biti vlasnica bilo čega, mada će se naraditi i plaćeno i neplaćeno!“ i bila bi podjednako u pravu.

Koliko ovaj problem pogađa žene oko nas shvatile smo po reakcijama koje smo dobile na društvenim mrežama. Ulazeći u ovu temu mislile smo da će retko koja od nas pristati da priča o tome ali mala grudva koja je krenula da se kotrlja prerasta u snežnu lavinu i stiže nam sve više priča onih koje su osetile nepravdu zbog činjenice da su rođene kao žene.

U narednom periodu ŽUKO će na društvenim mrežama deliti vaše priče i vi nam ih možete slati u inboks na društvenim mrežama ili na naš mejl katarina@zuko.rs. Vaše priče mogu biti anonimne i dovoljno je samo da nam to naglasite.

Statistika kaže da su žene u lošijem položaju kad pričamo o nasleđivanju ali hajde da statističke brojeve pretvorimo u likove, priče, događaje da bismo se bolje razumeli i podržali jedni druge!

Ujedno se zahvaljujemo svima vama koje ste naše priče delili i time pomogli da „Koliki je moj deo?“ postane prepoznatljiva kampanja.

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *