Najbolji pokretači promena u Srbiji, motivisani građani koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svojih sugrađana u oblastima kao što su socijalna zaštita, komunalni problemi, podrška samohranim roditeljima, podrška osobama sa invaliditetom – nagrađeni su priznanjem Pokretači promena 2022. Ovo priznanje dodeljuje Beogradska otvorena škola, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) od 2019. godine.

Dodela nagrada je održana u utorak, 15. novembra u 19h, u okviru konferencije Move.Link.Engage 2022, koju organizuje Beogradska otvorena škola, a predstvnice Ženskog udruženja kolubarskog okruga su na dodeli imale priliku da predstave podatke o nepravednom položaju žena u oblasti nasleđivanja. Ujedno im je dodeljenja i zahvalnica za rad na ekonomskom osnaživanju žena kroz kampanju „Koliki je moj deo?“.

Nagrade su ove godine dodeljene u pet kategorija – četiri dobro poznate, kao i jedna nova, u kojoj se nagrađuju organizacije koje su ostvarile saradnju sa poslovnom zajednicom, a ŽUKO je sa još 6 organizacija dobio takozvane Specijalne zahvalnice za pokretanje inicijativa koje su kao rezultat imali dobre društvene promene.

* Tekst preuzet sa https://javnozagovaranje.bos.rs/vesti/371/upoznajte-pokretace-promena-za-2022_-godinu.html

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *