Poseta ACT tima ŽUKO-u

Prethodne sedmice Žensko udruženje kolubarskog okruga je posetio tim ACT-a, programa Aktivno za građansko društvo koji u partnerstvu sprovodi Helvetas i Građanske inicijative uz podršku Vlade Švajcarske.

ŽUKO je od 2020. godine jedan od grantista ACT programa i kroz institucionalno grantiranje podržan je rad naše organizacije i osnaživanje iste. U momentu kada je ŽUKO dobio institucionalnu podršku ACT-a, organizacija je imala dvoje zaposlenih po osnovu ugovora o delu. Podrška ACT-a je omogućila nesmetan rad organizacije koja sada, dve godine od početka podrške, ima petoro zaposlenih ugovorom o radu.

Tokom posete ACT tima ŽUKO je prezentovao postignuti napredak u oblasti izgradnje unutrašnjih kapaciteta udruženja kroz razvijanje strateških dokumenata i saradnju sa mentorom na programu, kao i razvoj udruženja kroz druge projekte.

Imajući u vidu da je trend povlačenja sredstava donatora sa teritorije Srbije uticao na gašenje mnogih manjih udruženja, institucionalna podrška ACT programa je izuzetno važna organizacijama civilnog društva i daje im prostor da rade na ostvarivanju svojih ciljeva.

*Izvor fotografije: ACT

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *